onsdag 20 januari 2010

Kära surdeg ♥


Det är mitt i kalla januari och medan vi återhämtar oss från jul, nyår och födelsedagar upptäcker vi nya saker i tillvaron:

Surdegen


Det tjôtas och hissas så om surdeg kontra fabriksbakat med tillsatser, så jag var bara tvungen att testa det fina, lilla bageriet längre ned på gatan. Andra helgen i rad som frukostbrödet fixas på Alvar & Ivar. Gott, segt och nyttigt! Välkommen kära surdeg, I like!! Mer surdeg åt folket :).


Vad blir det för mat?



Den ständiga frågan man ställer sig dagline...-Vad ska vi äta ikväll? Har testat att skriva ned receptsamlingen för inspiration, att planera bättre, att tänka i förväg...men det är ändå svårt. Det ska vara gott, gå snabbt och vara nyttigt! Förra veckan testade vi denna japanska variant. Rätten kallas för "soboro-gohan". I botten har man ris och på toppen en blandning av rätter i olika färger. Här har jag fräst köttfärs i vitlök, soja, mirin och risbrännvin, gjort en japansk omelett i flera lager samt lagt till lättkokt broccoli. Total tillagningstid ca 30 minuter. Klart godkänt!


Beslutsångest?



Har öppnat dörren till en hittills okänd värld och sakerna bara väller in...hur ska detta gå? Detta är den "lilla" delen av tillbehörshyllan i värstingshoppen. Jag vill nästan bara fast-forwarda och komma över denna tröskel av miljoner köpbeslut...

Å en sak till...Grattis till kära syster yster idag! Hurra, hurra, hurra, HURRA!!

Nu måste jag vila...ciao!!


2 kommentarer:

Ante sa...

My god! Jag vill också äta hos er på kvällarna. Vilken kreativitet!

Good luck i shoppingdjungeln.

O du, fler matlådor på 7an!

//Piff

Puffs sa...

Njaa...skulle vilja vara ännu mer inspirerad till vardags. Vardagskvällar är svårast :/.

Har en känsla av att shoppandet kommer balla ur...men det är skrämmande vilken industri det har blivit. Senast idag spanade man in myggnätstillbehör - Gbg i januari - vad händer?!

Det var kul att komma förbi 7:an, ska försöka hälsa på oftare med matlådan :).

//Pöff